Om het gebruik van Power BI goed op te zetten binnen je organisatie is het meestal nodig om een aantal trainingen te geven. Voor rapportconsumenten voldoet vaak een korte training waarin de mogelijke interacties van een Power BI rapport worden toegelicht. Eén van de mogelijkheden daarvoor is een stap-voor-stap tutorial rapport die ook meteen als naslagwerk kan dienen.

Het rapport dat ik hier op mijn website gebruik stel ik gratis ter beschikking voor organisaties die interesse hebben. Je kunt mijn versie insluiten in een website, of het Power BI Desktop (.pbix) bestand opvragen zodat je er je eigen draai aan kunt geven.
Let op: bij ingesloten rapporten zijn niet alle functionaliteiten beschikbaar of zien er anders uit.
Mijn advies is daarom om een eigen versie te maken die voldoet aan de instellingen van jouw organisatie en die beschikbaar wordt gesteld binnen de eigen Power BI omgeving.

Om het rapport in te sluiten in een website kun je de volgende iframes aan je website-code toevoegen:

Nederlandse versie zoals getoond op Home pagina:

<iframe width="800" height="600" src="//app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiMGIwNjc3ZTMtMmQ4Ni00YTVkLWJlNmItYjk5NTFmOTBhNWUxIiwidCI6IjkzMDdiY2I2LTA3NDAtNDdkMC05MmJjLTY0ZDUwMmE1YmI5MiIsImMiOjl9" frameborder="0" allowFullScreen="true"></iframe>

Volledig vernieuwde Engelstalige versie:

<iframe width="800" height="600" src="//app.powerbi.com/view?r=eyJrIjoiYWFjNWU5MTgtN2RkOC00NjhlLTgxMjEtODgxNGI3MzJjOGM0IiwidCI6IjkzMDdiY2I2LTA3NDAtNDdkMC05MmJjLTY0ZDUwMmE1YmI5MiIsImMiOjl9" frameborder="0" allowFullScreen="true"></iframe>

Liever een versie aanpassen naar je eigen smaak of huisstijl ? Download hier het Power BI Desktop bestand:

Tutorial – EN.pbix (zipped)

Behoefte aan een maatwerk tutorial, gebruiksvriendelijke dashboards of andere vragen? Neem gerust contact met me op via het contactformulier op de home pagina of mail naar stephan@paintmynumbers.nl!